Bistro de Serrist

Wie zijn we ?

“Sinds 2015”

Nadat Dirk en Nadia in 2012 het pand in de Duisburgsesteenweg kochten, groeide het idee om er een bistro uit de grond te stampen. De termijn was toen nog niet concreet. Na de akte, de bouwplannen en de toelating door de gemeente Overijse om het woonhuis tot een horecagelegenheid om te bouwen, startten we met de hulp van lokale ondernemers de werken. Sinds februari 2015 staat Bistro De Serrist ter uwer beschikking.

Gastvrouw Nadia

Nadia is een nieuwkomer in de horeca. In haar vorige carrière werkte ze als zelfstandig consulent in de informatica-afdeling van bedrijven zoals Barry Callebaut, Agfa Gevaert, Telindus en NMBS. Die loopbaan heeft ze ingewisseld voor de wereld van de horeca waar ze zich vol overgave in wil verdiepen. Koken, gastvrijheid en de organisatie van een eigen zaak liggen haar nauw aan het hart.

Nadia verwelkomt de klanten als gastvrouw en zorgt dat de lekkere gerechten die Chef Vangelis in de keuken met zorg klaarmaakt, op een aangename manier op tafel komen.

int1

Chef Vangelis

Vangelis heeft Griekse roots, maar is al vele jaren gevestigd in het
Leuvense, waar hij voornamelijk in de grotere restaurants heeft gewerkt.
Ook heeft hij een tijd in New York gewoond en gewerkt waar hij befaamde
koks, zoals Maria Loi, heeft mogen ontmoeten.

vangelis v00.02

Naast zijn professionaliteit als kok is hij tevens een fervent sportman.
Gezonde voeding is dan ook erg belangrijk voor hem. Hij werkt vooral
graag met streekproducten en bij voorkeur van de plaatselijke
leveranciers/landbouwers. Deze authentieke producten inspireren hem om
de gasten te voorzien van eerlijke en gezonde voeding van hoge
kwaliteit. Kortom; Vangelis zorgt voor een lekkere en gezonde keuken met
dagverse producten, waar groenten een belangrijke plaats innemen. De
wokschotel met kip of scampi’s bevat maar liefst acht verschillende
soorten groenten. Daarnaast is elk vleesgerecht ook voorzien van een
heerlijk slaatje.

Vangelis brengt af en toe zuiderse gerechten. Op het suggestie-bord kan je soms gerechten vinden zoals moussaka, meze en andere specialiteiten uit zijn geboortestreek. Op de vaste kaart is er een overheerlijke Griekse salade met Tzatziki en Calamares te vinden.